Vad är abonnemangsavgift?

Vad är abonnemangsavgift och hur tar ni ut denna avgift?

Kommentarer

 • Abonnemangsavgift är en av kostnaderna som man betalar till sin elnätsägare för den huvudsäkring som sitter i fastigheten. Kostnaden för abonnemangsavgiften varierar i pris beroende på vilken storlek huvudsäkringen har. Det är en fast årskostnad som portioneras ut månadsvis på fakturorna.
  Kostnaden för de olika huvudsäkringarna, sant mer information om hur du som kund går tillväga om du önskar byta storlek på din huvudsäkring, hittar du på följande länk.
  Jonathan
 • Hej

  Vill sänka från 25 A till 16 A hur går man tillväga.
  MVH
  Roger
 • För att säkra ned anlitar man som kund en certifierad elektriker som utför arbetet som i sin tur skickar in en för -och färdiganmälan till Vattenfall. När vi fått in en färdiganmälan från elektrikern justerar vi slutligen ampereändringen i vårt system för att därefter debitera efter den nya amperestorleken.
  Olga
 • Vem beslutar om elnätsavgiften
  1. Sigtuna kommun?

  2 Vattenfall?

  Varför är Sigtuna kommun den som har den högsta elnätsavgiften i landet?

  Och vad är orsakerna till höjningarna
  Kräver en utförlig förklaringpå detta
 • Kostnaden för elnätet beslutas av Vattenfall men regleras lagligen.
  Vad man betalar baseras främst på vilken huvudsäkring man har.
  Sverige är indelat i fyra elområden och de två norra områdena har en högre avgift på elnätet då det är färre kunder och längre elnät. Dock så har man lite lägre energiskatt i Norra Sverige. Sigtuna kommun har därför inte alls en annan kostnad än andra kommuner i söder och jämfört med norra Sverige är det billigare.

  Här kan du läsa mer om våra elnätspriser i en kommuniké från marknadschefen på Vattenfall Eldistribution; https://www.vattenfalleldistribution.se/globalassets/el-hem-till-dig/elnatspriser/eva-vitell-svarar-pa-natprisfragor-2018-11-22.pdf
  John

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.