Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hög/Låg tariff?

finns det olika priser på levererad el, förstår inte fakturan annars.
Vill minnas att det tidigare var en högkostnads och en lågkostnads tariff
Lotta Larsson Andrén Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Tack för din fråga. På elnätsdelen av din faktura så redovisas tidstariffen som "Elöverföring höglasttid" och "Elöverföring övrig tid" för hög- respektive lågtariff. På elhandelsdelen av fakturan så redovisas tidstariffens tider som "El högpristid" och "El lågpristid". Högpristid gäller måndag–fredag kl 06–22 under månaderna januari, februari, mars, november och december. Under övrig tid så gäller lågpristid.
  Mattias
 • Hej
  I förslaget till nytt elavtal redovisas bara ett pris. Varför inte uppdelat på hög resp låg
  Lotta
 • Vi säljer inte längre elhandelsavtal med två olika priser kopplat till tidstariffen. Vi säljer numera enbart avtal med ett pris. Därför skickades enbart ett pris ut på förslaget som du fick i brevlådan.
  Pontus
 • Vid vilken årsförbrukning blir tidstariffen billigare ?
  Kjell
 • För att tjäna på tidstariff ska din totala förbrukning under högpristid ligga en bit under 30% av din totala årsförbrukning. Du räknar enklast på detta genom att dela antalet förbrukade kWh under högpristid med din totala förbrukning.

  Exempel: Ett hushåll i södra delen av Sverige har tidstariff och är placerat inom Vattenfalls Elnätsområde. Huset förbrukar totalt 10 000 kWh under ett år, 2 700 kWh förbrukas under högpristid. Vilket ger en total förbrukning på 27% under högpristid. Med enkeltariff betalar hushållet 3 400 kr i överföringskostnad under året och med tidstariff betalar samma hushåll 3 240,5 kr i överföringskostnad.

  Det är alltså förbrukningen under högpristid i förhållande till din totala förbrukning som avgör om du tjänar på tidstariff eller inte.
  Pontus

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.