Energiförbrukning i realtid

Hejsan. För inte allt för länge sedan kunde man köra en app vid namn Energichecken.
Finns planer på nått liknande inom en snar framtid?

Kommentarer

 • Vattenfalls produkter inom Smarta Hem har utgått från Vattenfalls sortiment och erbjuds inte längre. Vattenfall gör bedömningen att andra aktörer ligger i framkant och därmed kan leverera en mer marknadsanpassad tjänst för ett uppkopplat smart hem och därför har vi fattat beslutet att stänga ned just den här tjänsten, och just nu finns det ingen plan på en liknande produkt. Detta kan dock komma att ändras men detta är som det ser ut i dagsläget.

 • VARFÖR uppdateras inte min förbrukning d!g för dag på "mina sidor"? Känns väldigt oroligt när man bor 15 mil bort och inte kan kolla om strömmen verkligen fungerar! Ingen uppdatering på 14 dagar!
  Solveig Stenström
 • Att uppdateringen på Mina Sidor inte fungerar kan bero på flera saker, vi hanterar inte kundspecifika ärenden via vårt kundforum så vänd dig till vår kundservice via telefon på 020-82 00 00 eller via mail på kundservice@vattenfall.com så kan vi felsöka detta.
  Jonathan
 • Vad är en vanlig förbrukning av el i en lägenhet per månad?
  Jan Becker
 • Det går inte att säga exakt vad som är en normal förbrukning för en lägenhet. Det är många olika fakturorer man behöver räkna med. Exempelvis vilken uppvärmning lägenheten har, om värme ingår i hyran eller inte, om lägenheten är nyproducerad eller gammal, hur många som bor i bostaden.

  Så med andra ord är det högst individuellt hur förbrukningen ser ut under en månad.
  Julia
 • Hej
  MIn elproduktion som visa ifrån tillverkaren av växelriktaren , de rapporter jag får varje dag ifrån SMA visar mer än dubbelt producerad el mot vad som visas på Mina Sidor hos er ? Varför skiljer det sig så markant ? Vad kan orsaken vara eller kan man misstänka att det är något fel ?
  Lars
 • Hej.
  Det som visas på Mina Sidor är inte den el du producerat, utan den el du sålt.
  Om du exempelvis producerar 500kWh en månad, men dina egna apparater nyttjar 250kWh, så kommer det bara synas 250kWh på Mina Sidor.
  John

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.